10 tips voor een droombruiloft in 2023

[1] Bruidsfotografie

De mooiste momenten op jullie trouwdag vast laten leggen, hoe leuk is dat voor later! Zorg voor een professionele bruidsfotograaf waar je écht een klik mee hebt. Bespreek van tevoren welke fotoshoot locaties er bij de accommodatie in de buurt zijn. Bekijk of de fotolocatie’s overdag en s’avonds genoeg sfeer bieden voor de foto’s die jullie willen!

 

[2] Trouwlocatie

Voor het organiseren van een bruiloft heb je natuurlijk een perfecte locatie nodig doet voldoet aan al jullie wensen! Maak daarom (samen met de weddingplanner) een checklist van punten waaraan jullie ideale trouwlocatie moet voldoen. Nadat je het hele plaatje duidelijk hebt ga je pas op zoek naar een trouwlocatie! Zorg ervoor dat je op tijd bent met het aanvragen en reserveren van de locatie.

 

[3] Bloemen

Een van de meest onderschatte bezigheden bij het organiseren van een bruiloft zijn de bloemen. Ze zorgen voor de gehele sfeer en aankleding van jullie bruiloft! Een weddingplanner werkt altijd nauw samen met haar leveranciers, zo heeft Blush Weddingplanner ook haar vaste bloemist. Laat je bruiloftsbloemen over aan een styling professional!

 

[4] Weddingplanner

Voor een bruiloft moet er mega veel geregeld worden, je springt van hot naar her en raakt het overzicht kwijt. Jullie weten ongeveer welke sfeer en stijl het moet hebben, maar je weet niet hoe je dat moet realiseren. Veel mensen schakelen op dit moment een weddingplanner in! Een weddingplanner is in te huren als deelplanner, adviseur, ceremoniemeester of voor een gehele bruiloft van A tot Z.

Bruidsfotografie Trouwlocatie Bloemen Blush Weddingplanner

[5] Trouwdatum

Trouwlocatie al gevonden? Mooi, tijd voor de trouwdatum! Zorg ervoor dat je goed nadenkt over de keuze die je maakt. Let erop dat de datum haalbaar moet zijn voor je familie, veel mensen moeten van alles regelen en plannen om er op jullie grote dag bij te kunnen zijn. Denk ook na over op welke dag van de week jullie willen trouwen, de meest populaire dagen zijn vrijdag en zaterdag! Over het algemeen worden de zondag en maandag het minste gekozen als trouwdag. Zorg er ook voor dat je goed nadenkt over de tijd van het jaar waarin je gaat trouwen, als je niet tegen hitte kan is het niet handig om de bruiloft in hartje zomer te plannen, de kans is groot dat je er dan veel minder van geniet.

 

[6] Trouwjurk uitzoeken

Misschien wel een van de belangrijkste en allerleukste taken om uit te voeren voor jouw bruiloft is het uitzoeken van een goed passende trouwjurk. Zorg ervoor dat de jurk past bij de stijl die je wilt uitstralen op de bruiloft. Let er wel op dat de jurk goed aansluit, dat je goed kunt bewegen en dat er geen hammetjes boven je jurk uitkomen. Zorg ervoor dat je een planning maakt voor de keren dat je bij de jurk gaat kijken en hem tussentijds gaat passen. Ook de service van de leverancier van jouw bruidsjurk is iets om kritisch op te zijn. Wat spreek je af als er last-minute nog iets aangepast moet worden aan jouw trouwjurk? Zo, heb jij je trouwjurk uitgezocht? Heel goed, dan gaan we kijken naar bijpassende hakken!

 

[7] Thema bepalen

Om de bruiloft volledig aan te laten sluiten bij jullie wensen, is het belangrijk om samen het thema te bepalen. Er zijn ontzettend veel verschillende thema’s waaruit je kunt kiezen, zo heb je bijvoorbeeld Bohemien, jaren 60, vintage en minimalistisch. Zorg ervoor dat je een stijl kiest die bij jezelf past, een eigen stijl is hierin erg belangrijk!

 

[8] Trouwkaart

Nodig al jouw gasten uit met een originele save-the-date trouwkaart, laat deze opmaken door een ervaren ontwerper die rekening kan houden met de stijl van jullie bruiloft. De ouderwetse offline kaart wordt in veel gevallen gewoon nog gebruikt, er zijn al een hoop mogelijkheden om een online trouwkaart te laten ontwerpen. Mensen worden dan via whatsapp uitgenodigd, via een doorlink naar een persoonlijke website kunnen gasten zich aanmelden als ze komen.

 

[9] BABS Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand

Een van de dingen waar jullie als bruidspaar op moeten letten bij het organiseren van een bruiloft, is de juiste match met een Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand. Belangrijk is bijvoorbeeld de klik die je met deze persoon hebt. Het allerbelangrijkste is dat je goed afstemt wat wel en niet genoemd mag worden door de BABS tijdens de ceremonie. Jullie moeten als bruidspaar gewoon simpelweg lekker kunnen genieten, en zoveel mogelijk van tevoren regelen.

 

[10] Draaiboek maken

“Ja schat, ik zal het onthouden en regelen…”. We zijn allemaal wel eens vergeetachtig en dat geeft helemaal niets… Tijdens het voorbereiden van een bruiloft is het alleen níet de bedoeling dat er dingen te lang blijven liggen, niet (goed) geregeld zijn of dat er dingen niet goed gepland zijn. Maak daarom een draaiboek waarin je alle informatie omtrent jullie bruiloft goed uitwerkt. Neem alle afspraken, leveranciers, gasten en kosten mee in het overzicht. Als dit niet zelf lukt neem dan contact op met Marilène van Blush Weddingplanner, ze helpt je graag verder!