Certificeringen natuurlijke producten

Alle producten van Natulique hebben professionele certificeringen. Van diervriendelijkheid tot keurmerken voor ingrediënten, Natulique heeft ze!

Alle producten van Natulique hebben professionele certificeringen. Van diervriendelijkheid tot keurmerken voor ingrediënten, Natulique heeft ze!

360BIOCERT

360 BIOCERT is een certificering volgens de Deense wetgeving die vooroploopt in de schoonheidsindustrie. Chemicaliën worden zoveel mogelijk vervangen door natuurlijke ingrediënten.

360BIOCERT BIOLOGISCH

Certificering die voldoet aan hoge eisen op het gebied van productie, arbeid en verpakking.
95-100% van de ingrediënten zijn van natuurlijke oorsprong en biologisch gecertificeerd.
Geen synthetische geur, kleur en vulstoffen.
Geen fenoxyethanol, PEG, vrij van parabenen, GMO (genetisch gemodificeerd organisme).
Geen natriumlaurylsulfaat, DEA’s, MEA’s of TEA’s.
Essentiële oliën moeten met stoom worden gedestilleerd.
Plantaardige oliën moeten koud worden geperst.
Alle ingrediënten moeten heilzaam zijn voor het haar, de hoofdhuid en de huid.
Alle ingrediënten moeten biologisch afbreekbaar zijn.
Geen microbeads (geen plastic binnenkant).
Geen dierproeven.
Geen moderne slavernij en kinderarbeid.
Op een milieuvriendelijke manier geproduceerd (voornamelijk uit hernieuwbare energie).

360BIOCERT NATUURLIJK

Werkzame stoffen en ingrediënten, minstens 95% afkomstig uit natuurlijke bronnen, gecertificeerd biologisch.
Geen parabenen en geen GGO (genetisch gemodificeerd organisme)
Geen SLS, vulstoffen, formaldehyde.
Essentiële oliën moeten met stoom worden gedestilleerd.
Plantaardige oliën moeten koud worden geperst.
Geen microbeads (geen plastic binnenkant).
Alle ingrediënten moeten biologisch afbreekbaar zijn.
Geen dierproeven
Geen moderne slavernij en kinderarbeid
Op een milieuvriendelijke manier geproduceerd (voornamelijk uit hernieuwbare energie).

360 BIOCERT STANDARD

Het volgen van de 360BIOCERT standaard betekent dat wij garanderen aan de normen te voldoen. Het 360BIOCERT standaard vereist dat minimaal 95% van de ingrediënten een natuurlijke oorsprong heeft. Wereldwijd zijn NATULIQUE en 360BIOCERT uniek in het streven naar deze hoge normen en strenge eisen. Alle 360BIOCERT producten worden in Denemarken geproduceerd. 360BIOCERT vereist dat ingrediënten worden verkregen uit hernieuwbare bronnen en worden vervaardigd door milieuvriendelijke processen. De 360BIOCERT-norm schrijft voor dat minimaal 95% van de ingrediënten afkomstig moet zijn van natuurlijke bronnen.

COSMETISCHE REGELGEVING

Alle producten worden geproduceerd volgens de strengste cosmetische wetgeving en voldoen aan het verbod van 1.328 chemicaliën zoals beschreven in de EU-cosmeticarichtlijn. Van deze chemicaliën is bekend dat ze kanker, genetische mutatie, schade of geboorteafwijkingen kunnen veroorzaken. 360BIOCERT streeft bovendien naar een verantwoorde werkomgeving en milieuvriendelijke productie.

GEEN TESTEN OP DIEREN

Geen dierproeven en geen dierenmishandeling. De door 360BIOCERT goedgekeurde producten mogen geen schade toebrengen aan dieren bij het maken ervan, noch mogen de ingrediënten op dieren worden getest. Het is hierin belangrijk dat zowel de afzonderlijke ingrediënten en het eindproduct dieproef vrij zijn.

DUURZAME VERPAKKING

360BIOCERT heeft een 100% duurzaam verpakkingsprogramma. De NATULIQUE producten zijn dan ook verpakt in 100% recyclebaar materiaal.

BIOLOGISCHE LANDBOUW

Gecertificeerde biologische landbouw vermindert het risico op blootstelling aan pesticiden, antibiotica en hormonen en bevordert de ontwikkeling van biologische voeding en schoonheidsproducten.

KWALITEITSCONTROLE

360BIOCERT gecertificeerde producten moeten op een ethische en morele manier worden geproduceerd, wat betekent:
– Geen kinderarbeid: we accepteren geen productie in landen met risico op kinderarbeid.
– Geen moderne slavernij: we accepteren geen productie in landen met
een risico op moderne slavernij.

360BIOCERT ORGANIC

Het valideert producten die aan hoge ethische milieunormen voldoen, zowel op het gebied van productie, arbeid als verpakking. 360BIOCERT NATURAL loopt voorop op de industrienormen en veranderen door chemicaliën gedomineerde productgroepen in betere, meer natuurlijke oplossingen.

Natuurlijke oorsprong

95-100% van de natuurlijke oorsprong. ingrediënten zijn van De werkzame stoffen en ingrediënten, zijn voor minimaal 95% natuurlijk afgeleid.
Moet gecertificeerde biologische actieve ingrediënten van gecertificeerde biologische landbouw bevatten. Moet gecertificeerde ingrediënten van biologische landbouw bevatten.

Geuren en stoffen

Geen synthetische geur-, vul- of kleurstoffen, vrij van parabenen, niet-GMO (genetisch gemodificeerd organisme) en fenoxyethanolvrij. Geen parabenen, geen GMO (genetisch gemodificeerd organisme) en geen vulstoffen.
Geen natriumlaurylsulfaat, DEA’s (Diethanoalamine), MEA’s (Monoethanolamine) of TEA’s (Triethanolamine). Moet het gebruik chemicaliën vermijden natuurlijke ingrediënten. van ten synthetische gunste van
Essentiële oliën moeten met stoom worden gedestilleerd (en niet worden afgeleid met behulp van propyleenglycol omdat dit het effect van de oliën vermindert). Essentiële oliën moeten met stoom worden gedestilleerd (en niet worden afgeleid met behulp van propyleenglycol omdat dit het effect van de oliën vermindert).

Plantaardig

Plantaardige oliën moeten koud worden geperst. Plantaardige oliën moeten koud worden geperst.
Van alle ingrediënten moet bewezen zijn dat ze gunstig zijn voor het haar, de hoofdhuid en de huid. Geen formaldehyde.
Alle ingrediënten moeten biologisch afbreekbaar zijn. Geen SLS (sodium lauryl sulfaat).
Geen microkralen (geen plastic binnenkant). Geen microkralen (geen plastic binnenkant).

Dieren en slavernij

Geen dierproeven. Geen dierproeven.
Geen moderne slavernij. Geen moderne slavernij.
Geen kinderarbeid. Geen kinderarbeid.
Wettelijk geproduceerd en geoogst op milieuvriendelijke wijze (voornamelijk door hernieuwbare energie). Op milieuvriendelijke wijze geproduceerd (voornamelijk op duurzame energie).
Zoveel mogelijk biologische ingrediënten moeten afkomstig zijn van gecertificeerde biologische landbouw. Alle ingrediënten moeten zo biologisch afbreekbaar mogelijk zijn.

INGREDIËNTEN

ABRIKOZENPITOLIE

Werkt verzachtend en huid vernieuwend, maakt het haar glad en ontward het haar.

ACAÏ BESSEN (EUTERPE OLERACEA) EXTRACT

Bevat essentiële voedingsstoffen, eiwitten, omega-vetzuren, aminozuur en vitamine A,B,C en E om een gezonde hoofdhuid te behouden, de haargroei te stimuleren en het haar vanaf de wortels te versterken.

ALOË BARBADENSIS (ALOË VERA) BLAD SAP

Houdt de wortels sterk en de hoofdhuid gezond. Conditioneert het haar en zorgt voor een gladde haarstructuur door vitamine A, B en C. Ook vermindert het de jeukende hoofdhuid, roos en schilfering, terwijl het de bloedcirculatie en zuurstoftoevoer naar de haarzakjes stimuleert en verbetert voor optimale conditionering en voeding.

ALOË BARBADENSIS (ALOË VERA) BLAD EXTRACT

Bevat vitamine A, B en C. Het verzacht, kalmeert, geneest en hydrateert het haar en voedt een droge, jeukende en geïrriteerde hoofdhuid. De Aloë Vera plant staat bekend om zijn genezende eigenschappen. *Blad extract is sterker dan het blad sap.

AMANDELOLIE

Bevat voedingsstoffen en vitamine A, B1, B2, B6 en E. Geeft het haar glans en voorkomt haarbreuk.

AMINOZUREN

Voedt, beschermt en hydrateert het haar.

APIGENIN

Werkt als antioxidant, conditioneert het haar en stimuleert de haargroei. Komt voor in veel groenten en fruit, zoals peterselie, uien, sinaasappels en kamille.

APPELBLOEM EXTRACT

Bekend om de natuurlijk zachte foliërende eigenschappen. Brengt de huid in balans.

ARGANOLIE

Maakt het haar glad en glanzend.

ARGANZAADOLIE

Verbetert de groei, de glans en de textuur van het haar en de hoofdhuid.

AVENA HAVER EXTRACT

Hydrateert, versterkt en herstelt het haar met Omega 6 en 9.

AVOCADO OLIE

Hydrateert het haar effectief, voorkomt droogheid en breuk.

BRAZILIAANS ZETMEEL

Rijk aan mineralen, ideaal voor het voeden van het haar van wortel tot punt. Voorkomt haaruitval.

BROCCOLIZAADOLIE

Een unieke mix van essentiële vetzuren. Maakt het haar glad.

CACAOBOTER

Beschermt de hoofdhuid tegen schade door vrije radicalen met een hoog gehalte aan antioxidanten, terwijl het de huid diep hydrateert en voedt met een hoog vetzuurgehalte en oliezuur.

CAFEÏNE

Zorgt voor sneller lang haar doordat het de effecten van DHT tegen gaat, een hormoon dat je haarzakjes beschadigt en voor haaruitval zorgt. Door cafeïne wordt je haarschacht langer en sterker en gaat je haar sneller groeien.

CITROENSCHILEXTRACT

Verhoogt de glans, beschermt en conditioneert het haar en de hoofdhuid door zijn essentiële oliën en verwijdert ongewenste mineralen.

CITROENSCHILOLIE
Helpt om van roos af te komen. Daarnaast voegt het glans toe aan dof en slap haar.

CITRUS AURANTIUM DULCIS OLIE
Een olie verkregen uit de schil van sinaasappel en is rijk aan vitamine C. Verhoogt de bloedsomloop en bloedtoevoer naar de hoofdhuid en stimuleert daarmee de haarvernieuwing.

COCOSPALM WATER
Natuurlijk reinigingsmiddel met anti-aging eigenschappen en laurinezuur. Brengt de hoofdhuid in balans en beschermt het haar tegen invloeden van buitenaf.

CRANBERRY-EXTRACT
Heeft ontstekingsremmende eigenschappen om een droge en geïrriteerde hoofdhuid te kalmeren. Helpt beschadigd haar te herstellen. Zorgt voor gezond en glanzend haar.

DRUIVENPIT OLIE
Vermindert droog en pluizig haar en bevordert een gezonde haargroei. Dit helpt bij het elimineren van gespleten haarpunten en roos, terwijl het haar bij de wortel, in de follikel, wordt versterkt en haaruitval wordt voorkomen.

GEHYDROLYSEERD TARWE-EIWIT
Van proteïne afgeleide ingrediënten zoals gehydrolyseerd tarwe-eiwit, leucine of arginine HCL beschermen de afzonderlijke haar door te hechten zich aan de keratine in de haar. Op deze manier ‘plakken’ de gespleten puntjes aan elkaar en zijn ze tijdelijk gerepareerd. De proteïne versterkt de elasticiteit van de haar, waardoor het minder snel afbreekt. Het zorgt voor meer volume, zachtheid, glans en droogt minder snel uit.

GEMBERWORTEL EXTRACT
Gemberwortelextract verjongt de huid door te beschermen en de huidelasticiteit te verbeteren.

GINKGO BILOBABLAD EXTRACT
Uitstekende anti-aging eigenschappen en vrije radicalen helpen ontstekingsaandoeningen te verminderen en de bloedsomloop te stimuleren.

GLYCERINE OP KOKOSBASIS
Houdt vocht vast en geeft effectief zuurstof af aan het haar. Hydrateert het haar en behoud een compacte haarstructuur.

GOIJBESSENEXTRACT
Dit is een van de krachtigste planten in de kruidengeneeskunde en is extreem rijk aan vitamines en mineralen. Goji-bessen hebben het hoogste vitamine C gehalte van alle fruitsoorten. Vitamine C is een van de meest effectieve voedingsstoffen om het haar te helpen groeien en versterken.

GRANAATAPPELEXTRACT
Stimuleert de bloedsomloop naar de haarzakjes en verwijdert opbouw van producten op de hoofdhuid.

GRAPEFRUIT EXTRACT
Bevat vitamine C, calcium en kalium, voedt, geeft glans, reinigt en revitaliseert de huid en hoofdhuid.

GRAPEFRUITSCHILOLIE
Scalp-reinigende eigenschappen en voegt een milde geur toe.

HAVERPIT EXTRACT
Voedt en hydrateert de huid, vooral gunstig voor de gevoelige en droge huid.

HAVERPITOLIE
Rijk aan biologisch actieve componenten zoals tocoferolen, fytosterolen, fosfolipiden en essentiële vetzuren, waaronder Omega-6 en Omega-9. Werkt rustgevend en hydraterend om een optimale conditionering en hanteerbaarheid te bevorderen. Maakt het haar glad en zorgt voor een gezonde en natuurlijke uitstraling.

HAVERZIJDE EXTRACT
Extreem hydraterend en helpt het haar te versterken en te herstellen.

JASMIJNBLOEM EXTRACT
Jasmijn Bloem Extract heeft eigenschappen die het haar lang gehydrateerd kunnen houden en zorgen voor optimale conditionering en hanteerbaarheid terwijl het haar buitengewoon glad aanvoelt en glanst. Aan te bevelen voor alle haartypes, maar in het bijzonder voor kroeshaar, grof, krullend of droog haar.

JOJOBA-ZAADOLIE
Een verzachtend middel voor conditionering van de hoofdhuid. Deze olie is uitgedrukt of geëxtraheerd uit zaden van de woestijnstruik, Jojoba. Jojoba-zaadolie wordt vaak gebruikt als draagolie, wat betekent dat jojoba-olie andere etherische oliën in het product bevat. Verbetert de opname in de hoofdhuid als het haar. Deze olie is rijk aan vitamines en mineralen zoals koper en zink, versterkt individuele haren en voorkomt uitdroging.

KRUIPBRAAM EXTRACT
Antioxidant met een hoog gehalte aan vitamine A en C, beschermt het haar en zorgt voor vitaliteit.

LAVENDELBLADEXTRACT
Kalmeert de hoofdhuid, verbetert de bloedsomloop en hersteld een geïrriteerde of gevoelige hoofdhuid.

MANDARIJNSCHIL OLIE
De antioxiderende eigenschappen van mandarijnen helpen vervuiling tegen te gaan. Het beschermt je haar door het te conditioneren.

MANGO
Helpt een droge hoofdhuid en haar te voorkomen. Rijk aan vitamine A, C en bètacarotine. Mango is ook geweldig om roos te voorkomen, het haar te hydrateren en de elasticiteit van het haar te verbeteren.

MANGO EXTRACT
Extreem rijk aan vitamine A, C en bètacarotine, geeft glans en voorkomt dat het haar uitdroogt, terwijl het ook bijdraagt aan hoofdhuidconditionering.

MARIS SAL (ZEEZOUT)
Bevat magnesium, kalium, calciumchloride en bromiden. Geeft veerkracht aan het haar en houdt het vochtgehalte in balans.

NATUURLIJK ZIJDE PROTEÏNE
Zijde proteïne komt van zijde en is één van de sterkste, natuurlijke vezels die er bestaat. Gebruik je dit proteïne voor in je haar, dan functioneert het als bescherming en maakt het haar zacht en geeft glans. Je kapsel ziet er zichtbaar sterker, gladder en gezonder uit.
Waarom zijde proteïne in het haar?
Ons haar bestaat grotendeels uit een proteïne, beter bekend als keratine. Keratine zorgt ervoor dat het haar beschermd blijft en voor de sterkte en structuur ervan. Hoogwaardige shampoos, conditioner, of een masker verreikt met proteïne zorgt ervoor dat het beschadigd haar zijn krachten hervindt.
Gekleurd, of over behandeld haar heeft meer behoefte aan extra proteïne. Chemische behandelingen en extreme hitte staan er namelijk om bekend dat dit ervoor zorgt dat de natuurlijke proteïne van het haar afbreekt. Wat op zijn beurt weer zorgt voor een dof, droog en futloos kapsel.

OLEANOLZUUR
Natuurlijk bestanddeel van veel planten, zoals olijfbomen. Het heeft een antioxiderende en antimicrobiële werking en zorgt voor huidconditionering.

OLIJFLBAD EXTRACT
Voedt, verzorgt en verbetert de elasticiteit van het haar. Daarnaast stimuleert het de haargroei en geeft glans.

OLIJFOLIE
Werkt als emulgator (stoffen met elkaar mengen). Daarnaast hydrateert het de huid, geeft glans, verbetert de elasticiteit en versterkt het haar. De grote hoeveelheid vetzuren in deze olie helpt zelfs de droogste handen te voeden, waardoor ze weer zacht en soepel worden.

ORGANISCHE WITTE THEE
Rijk aan antioxidanten en cafeïne, helpen de haarzakjes te stimuleren en stimuleren daarmee de groei van het haar. Witte thee is ook een geweldige bron van panthenol en unieke aminozuren die het haar en de haarschachten versterken en tegelijkertijd gespleten punten helpen voorkomen.

PANTHENOL VITAMINE B5
Hydrateert haar en hoofdhuid, voorkomt uitdroging, beschermt de haarschubben en voegt glans en glans toe.

PERZIKPITOLIE
Een lichte olie die goed is voor de coating van het haar, waardoor de kleurbehandeling langer meegaat. Verzacht en maakt de hoofdhuid en het haar glad.

PRO-VITAMINE B5
Versterkt de individuele haren terwijl het de hoofdhuid voedt en beschermt.

ROZEMARIJNBLAD EXTRACT
Stimuleert haarwortels en follikels, terwijl ontstekingsremmende eigenschappen de geïrriteerde hoofdhuid verzachten en genezen.

ROZEMARIJNBLAD OLIE
Werkt antimicrobieel, zorgt voor bescherming en huidconditionering. Geproduceerd uit de bladeren van rozemarijn. Het bevat antioxidanten en kan de haargroei stimuleren.

ROZENBLOEMEXTRACT
Voedt, beschermt en hydrateert het haar

SHEABUTTER
Zorgt voor conditionering van het haar en de hoofdhuid. Deze boter is verkregen uit de vruchten van de Sheaboom. Met hoge hydraterende eigenschappen voedt Sheabutter en reguleert sheabutter op natuurlijke wijze de vochtbalans.

SINAASAPPELSCHILOLIE
Reinigende en conditionerende eigenschappen voor haar en hoofdhuid. Het verhoogt de circulatie en doorbloeding van de hoofdhuid en stimuleert daarmee haarvernieuwing.

TARMEZEMELENEXTRACT
Deze kleine moleculen worden eenvoudigweg geabsorbeerd en voegen eiwitten en vocht toe aan het haar. Dit is een niet-irrationele oppervlakte-actieve stof en voert antistatische werking uit.

TARWEZETMEEL
Conditioneert en verstevigd.

TARWEKIEM EXTRACT (TRITICUM VULGARE)
Conditioneren en maakt het haar zacht en soepel en zorgt voor vitaliteit.

TARWEKIEMOLIE
Heeft een hydraterende, herstellende en verjongende werking op het haar.

TEA TREE OLIE
Bestrijdt de geïrriteerde en jeukende hoofdhuid, met antimicrobiële en schimmelwerende eigenschappen, terwijl verstopte poriën worden geopend en een gezonde, dikkere haargroei wordt bevorderd.

THYMUS VULGARISBLAD EXTRACT
Draagt bij met antimicrobiële en dermo-zuiverende eigenschappen voor een langdurige kleur en een prachtige natuurlijke uitstraling.

UREUM/CARBAMIDE
Van nature aanwezig in een gezonde huid. Zeer droge huidaandoeningen zoals eczeem, psoriasis en dermatitis gaan gepaard met verminderde niveaus van ureum in de huid. Ureum helpt aanzienlijk bij het voorkomen, verzorgen en behandelen van extreem droge huid en eczeem.

VITAMINE B
Belangrijk voor de gezondheid en de groei van je haar.

VITAMINE C
Vitamine C is een van de meeste effectieve voedingstoffen om je haar te helpen groeien en versterken.

VITAMINE E
Vitamine E stimuleert de bloedsomloop en zorgt zo voor goede voeding van de haarzakjes. Goed gevoede haarzakjes zorgen voor gezond, vol en dikker haar.

ZEEWIER EXTRACT
Voedt en geneest de hoofdhuid met essentiële vitamines, mineralen, aminozuren en antioxidanten. Maakt het haar sterk en compact.

ZOETHOUTEXTRACT
Bevat flavonoïde, glycosiden en vluchtige oliën. Beschermt tegen schade door de zon, voorkomt roos, gespleten haarpunten en haaruitval.

ZOETHOUTWORTELEXTRACT
Bevat flavonoïde, glycosiden en vluchtige oliën, beschermt tegen zonneschade, roos, gespleten haarpunten en haaruitval.

ZONNEBLOEMOLIE
Rijk aan oliezuur om een gezonde haargroei te bevorderen.

ZONNEBLOEMZAADOLIE
Extract van de zaden van de zonnebloem. Rijk aan vitamine E en bekend om zijn gladmakende en verzorgende eigenschappen door een uniek en hoog lipidegehalte.

BIO DME-DRIJFGAS
Bio DME-drijfgas is 100% afgeleid van biomassa-afval, dit zorgt ervoor dat drijfgassen van NATULIQUE’S stylingproducten geen enkele invloed hebben op het klimaat. Waar mogelijk, voldoet het drijfgas dat voor onze producten wordt gekozen en gebruikt, Bio DME-gas certificaten. Bio DME is 100% afgeleid van biomassa-afval en is een kleurloos gas dat biologisch afbreekbaar is, het vervuilt de bodem niet. Bio DME is niet-carcinogeen, niet-mutageen en vrijwel niet-toxisch. Bio DME is licht ontvlambaar, maar is uiterst veilig in gebruik. Wanneer het product op is, blijft alleen het ingrediënt Bio DME over en kan het volledig gerecycled worden.

GMO-VRIJ
GMO (Genetisch Gemodificeerd Organisme). Dit is een organisme waarvan het genetisch materiaal is gewijzigd door gebruik te maken van genetische technologie.

SLS-VRIJ
SLS (Sodium Lauryl Sulfate) valt onder de ‘sulfieten’. Het is een goedkope, sterk reinigende stof en zorgt voor een stevig schuim. Door keukenzout toe te voegen is deze stof eenvoudig te verdikken.

PEACE SILK
De zijderups spint haar cocon, transformeert daarbinnen tot een vlinder en verlaat vervolgens haar zilverkleurige behuizing door een zelfgemaakt gat. Pas daarna worden de cocons verwerkt voor het afwikkelen van de zijdedraden. Op deze manier wordt het leven van rupsen en vlinders beschermd. Deze zijde wordt in India ook wel Ahimsa zijde genoemd. Ahimsa betekent: geweldloos.